Lebăr de casă

de Dana_Retetegg in Mezel de casa, 28 Dec 2010 | 24349 vizualizari

 

Anul acesta de Craciun am facut multe preparate traditionale: lebar, toba, carnati, etc.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficat de porc
  • 1/2 kg fleica de porc
  • 2 cepe
  • 4-5 linguri de otet
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • boia dulce
  • mate groase de porc
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lebăr de casă:

Matele curatate se spala bine in apa cu sare si otet, apoi se lasa putin la frigider. Ficatul se tine cateva ore in apa rece.

Carnea si ficatul se pun la fiert in apa. Se adauga ceapa si o lingurita de sare. Se indeparteaza din cand in cand spuma si se pun foile de dafin.

Dupa ce au fiert se lasa la racit si apoi se dau prin masina de tocat. Se adauga piper, boia si sare.

Matele se umplu cu ajutorul palniei de carnati montata la masina de tocat.

Se leaga la ambele capete si se tin la fiert cam 25-30 de minute. Se scot si se pun la presat.

L-am servit cu mustar, e foarte bun!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lebăr de casă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

kamy 1

29.12.2010, 21:29

5f

adry88 1

04.06.2011, 10:12

Dana_Retetegg 1

10.12.2011, 20:30

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Maios